Mikael Örtelind, CTO, Etraveli

Mikael Örtelind ny CTO på Etraveli

Jun 14, 2016

Mikael Örtelind, tidigare VD på IT-bolagen Omegapoint GöteborgAB och Guide Market SolutionsAB, blir ny CTO på Nordens största och snabbast växande resebolag Etraveli. Han får det koncernövergripande ansvaret för den tekniska utvecklingen av varumärken som Flygresor.se, Gotogate och Seat24, som finns i ett 50-tal länder världen över

Etraveli köptes av det tyska mediehuset ProSiebenSat.1 i slutet av förra året för 2,3 miljarder SEK. Etraveli siktar nu på att bli Europas största resebolag inom flygresor online. Huvudkontoret finns i Uppsala och den tekniska utvecklingen bedrivs i Göteborg. Båda kontoren väntas växa rejält framöver.

“Vi har en tydlig målbild och ägare som backar upp oss. Jag kan inte få mycket bättre förutsättningar. Min uppgift blir att tillsammans med mina IT-kollegor skapa de tekniska förutsättningarna för den fortsatta globala expansionen. Vi ska fortsätta ligga i teknisk framkant och kommer ha ett fortsatt stort behov av att rekrytera många nya talanger”, säger Mikael Örtelind.

Mikael har precis avslutat ett uppdrag för Volvo Cars – Global Engine, där han ansvarade för IT-implementationen på Volvos nya motorfabrik i Zhangjiakou, Kina. Tidigare har han haft en rad ledningspositioner på ett flertal företag, bland annat Omegapoint Göteborg AB, Guide Market Solutions AB, Cell Network och Icon Mediab.

CTO, Etraveli
070-180 71 01
mikael.ortelind@etraveli.com

CEO, Etraveli
070-666 37 58
mathias.hedlund@etraveli.com